Automaatbak spoelen

Automaatbak spoelen? Dat doe je bij Jos Bouw. Wij werken met met de Powerflush. De PowerFlush methode maakt het mogelijk om op een geavanceerde en innovatieve manier automatische transmissies en stuurbekrachtigingssystemen te spoelen, te reinigen en volledig te voorzien van verse vloeistof. Dit alles gebeurt zeer effectief bij minimale inspanning en zonder knoeien. Doordat de machine via de retourleiding in serie wordt aangesloten op het oliecircuit, circuleert de ATF door de transmissie en de spoelautomaat.

Automaatbak spoelenSpoelen gebeurt op een dynamische manier waarbij de oude vloeistof in combinatie met een krachtige reiniger door het hele systeem, inclusief de koppelomvormer, wordt gepompt bij draaiende motor.

Door tijdens het spoelen alle versnellingen van de automaat te bedienen wordt het volledige systeem van A tot Z gereinigd. Met de speciale adapter is het ook mogelijk om op eenvoudige wijze het complete stuurbekrachtigingssysteem te spoelen en te voorzien van verse vloeistof. De PowerFlush spoelautomaat bevat twee gescheiden en doorzichtige oliereservoirs, één voor de vuile olie en één voor de verse olie.

Bekijk het reinigingsproces met eigen ogen en verbaas u over de hoeveelheid vuil die vrijkomt tijdens het proces! Na het spoelen wordt het oliecircuit van de transmissie volledig leeggepompt, inclusief koppelomvormer, oliekoeler en alle leidingen en opgevangen in het vuile oliereservoir. Vervolgens wordt exact de juiste hoeveelheid verse ATF via het verse oliereservoir teruggepompt in het systeem. Bij ‘verversen’ op de ouderwetse manier wordt slechts 30 tot 40% van de oude ATF vervangen door nieuwe ATF vloeistof. Bijkomend gevaar van deze ouderwetse methode, is verergering van de klachten door losgeweekt vuil wegens het hoog reinigend vermogen van de nieuwe ATF.

Met behulp van de PowerFlush methode wordt in minder tijd en met minder geknoei het volledige systeem gereinigd en ververst en het maximaal haalbare resultaat bereikt. In bijna alle gevallen verdwijnen de klachten als sneeuw voor de zon en worden dure reparaties enI of revisies voorkomen.

Voordelen automaatbak spoelen bij Jos

 • Effectieve reiniging van het volledige oliecircuit van de automatische transmissie. Inclusief oliekoeler, koppelom- vormer, kleppen en oliekanaaltjes van het schakelbrein en olieleidingen.
 • Het volledige oliecircuit wordt voorzien van verse ATF
 • Geen vermenging van oude en verse ATF
 • Transparant reinigingsproces waarbij de hoeveelheid vrij-
 • gekomen vuil zichtbaar is.
 • Het oliecircuit wordt gelijkmatig en volledig vrij van lucht
 • gevuld met een hoogwaardige synthetische longlife ATF met de juiste specificaties zoals voorgeschreven door de fabrikant.
 • Nieuwe ATF zorgt voor betere smering en dus minder slijtage
 • Nieuwe ATF elimineert overmatig slippen waardoor minder warmteontwikkeling ontstaat met als resultaat een beter schakelgedrag en een lager brandstofverbruik
 • Het PowerFlush systeem werkt zeer efficie..nt, gebruiks- vriendelijk en milieuvriendelijk
 • Door de ingebouwde oliekoeler (optioneel), kan de verse ATF op elke gewenste olietemperatuur gebracht worden zodat het systeem gevuld en gepeild kan worden volgens de opgegeven vul- en peilvoorschriften van de autofabrikant
 • Geschikt voor alle automaatbakken, ook voor CVT’s en DCT’s
 • Met speciale adapter ook geschikt voor spoelen, reinigen en verversen van stuurbekrachtigingssystemen
Direct informatie aanvragen? Klik hier.