Automatische versnellingsbak problemen

Een auto met automatische transmissie schakelt automatisch over in de meest geschikte versnelling. Dit is niet alleen makkelijk, maar bespaart u ook aanzienlijk veel brandstof. Volgens de meeste fabrikanten is de automatische schakelbak onderhoudsvrij. Helaas gaat de automatische versnellingsbak problemen opleveren vanaf ongeveer 80.000 kilometer. We voorkomen en verhelpen automatische versnellingsbak problemen door een dynamische PowerFlush behandeling bij autobedrijf Jos Bouw.

Automatische versnellingsbak problemen

De olie in de versnellingsbak – de ATF – zorgt ervoor dat de onderdelen soepel kunnen bewegen, maar ook dat de signalen van de auto via sensors opgepikt worden. Deze sensors geven data zoals snelheid en hellingshoek door aan het schakelbrein, dat vervolgens de juiste commando’s doorgeeft aan de mechanische onderdelen die hierdoor in de juiste koppelingsstand gezet worden. Door de wrijving van de onderdelen worden er minuscule deeltjes afgegeven die stukje bij beetje de ATF vervuilen. Automatische versnellingsbak problemen treden dan vroeger of later op omdat:

  1. de onderdelen te stroef bewegen
  2. de leidingen en sensoren vervuild raken, waardoor de signalen niet meer correct doorgegeven worden

Hoewel elk model automaat anders reageert, zijn er een aantal standaard automatische versnellingsbak problemen. Deze kunnen verergeren door een zware belasting van de transmissie zoals veelvuldig filerijden en zware aanhangers. De meest voorkomende klachten zijn:

  • schokken en haperen
  • het slippen van de koppeling
  • stroef schakelen
  • weigeren
  • kick-back doet niets meer
  • verhoogd brandstofverbruik
  • onlogisch fluctuerend toerental

Powerflush; voor Automatische versnellingsbak problemen

De automaat spoelen specialist Jos Bouw ververst de olie in uw schakelbak op een dynamische manier. Omdat de versnellingsbak onder geen beding zonder olie mag komen te staan, injecteert de PowerFlush installatie de schone, hoogwaardige ATF tegelijkertijd met de afvoer van de oude olie. Door dit schakelend en met draaiende motor te doen, worden alle leidingen en onderdelen van de schakelbak grondig gereinigd. Hierdoor bewegen de onderdelen weer soepel, en kunnen de gereinigde sensoren de signalen weer optimaal doorgeven aan het schakelbrein.

Automatische versnellingsbak problemen voorkomen en verhelpen

Het doorspoelen van de versnellingsbak hoort bij het standaardonderhoud van een auto met automatische transmissie. De prijs voor deze behandeling hangt af van uw model en type auto. U vindt hier een aantal gangbare prijzen voor automaat spoelen. U kunt ook een offerte of informatie aanvragen over automatische versnellingsbak problemen bij autobedrijf Jos Bouw. We helpen u graag!

Nu een offerte aanvragen