Versnellingsbak flushen

Versnellingsbak Flushen

Versnellingsbak flushen? Voor het onderhoud van uw auto is het belangrijk regelmatig de versnellingsbak te flushen. Wanneer dit moet gebeuren is uiteraard afhankelijk van uw rijstijl, maar het allereerste onderhoud van uw automaat is aan te bevelen wanneer er 60.000 – 80.000 kilometer op uw teller staat. Een automatische versnellingsbak is immers niet zo onderhoudsvrij als veel fabrikanten beweren.

Versnellingsbak flushen met de PowerFlush

Onze PowerFlush installatie bestaat uit twee compartimenten: een voor de gebruikte ATF, en een voor de nieuwe ATF. ATF (Automatic Transmission Fluid) is een hoogwaardig olie die speciaal voor de versnellingsbak ontwikkeld is. Met de Powerflush voorkomen we dat er oude olie achterblijft in de versnellingsbak en zich vermengt met de verse olie. Het in onvoldoende mate afvoeren van de oude olie is een reëel risico bij het ouderwets verversen van de olie in de versnellingsbak: via de afvoer onder de versnellingsbak kunnen we nauwelijks meer dan de helft van de oude olie weg laten lopen. Om deze reden gebruiken we deze oude methode niet. Uw versnellingsbak flushen we op een dynamische manier waardoor we de oude olie met kracht uit de bak spuiten en in een van de compartimenten van de PowerFlush installatie opvangen. Vanuit het andere compartiment spuiten we tegelijkertijd een hoogwaardige ATF in de versnellingsbak. Deze krachtige straal spoelt alle sensoren en leidingen schoon en voorziet uw automaat van nieuwe vloeistof.

Versnellingsbak flushen verhelpt problemen en voorkomt vervanging

Door het gebruik van uw wagen ontstaat slijtage aan de versnellingsbak. Microscopische deeltjes vervuilen de ATF, die op den duur helemaal zwart wordt. Deze roetdeeltjes blijven kleven aan de leidingen en de sensoren, waardoor de doorvoer van de ATF bemoeilijkt wordt en signalen niet meer goed opgevangen en doorgegeven worden. Het is aan te raden uw versnellingsbak te flushen wanneer de volgende problemen optreden:

  • Stroef schakelen
  • Schokken en bonken
  • Weigeren van de kickdown
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Slippen
  • Vreemde toerentallen

Wacht niet te lang met de versnellingsbak te flushen: wanneer problemen verergeren moet de bak vervangen worden. Dit is een stuk kostbaarder!

Prijzen versnellingsbak flushen

Bekijk hier onze prijslijst versnellingsbak flushen voor de meest gangbare modellen. Staat uw auto er niet bij? Neem dan contact op voor een offerte of bel meteen 033 246 10 35 voor een afspraak bij garage Jos Bouw.