Versnellingsbak spoelen

Vooral bij woon- en werkverkeer is een automaat ideaal. Het is eindelijk afgelopen met dat zenuwslopende schakelen wanneer u in de file staat. Bovendien heeft de fabrikant u beloofd dat uw automatische transmissie volkomen onderhoudsvrij is. Helaas klopt dit alleen wanneer u uw auto binnen ongeveer 70.000 km. inruilt. Wilt u dat niet? Gelukkig kan garagebedrijf Jos Bouw snel uw versnellingsbak spoelen, zodat u weer soepel verder rijden kunt met uw eigen wagen.

Klachten bij een automatische versnellingsbak

U heeft gekozen voor een wagen met automatische transmissie omdat u dan soepel kunt rijden in de stad, maar ook snel kunt optrekken bij inhalen en bij nood-manoevres. Ook het rijden in bergachtig gebied en met aanhangers gaat probleemloos. De trekkracht van uw auto wordt volkomen automatisch aangepast. Door op tijd uw versnellingsbak te spoelen worden de volgende klachten voorkomen of verholpen:

  • weigeren van de automaat
  • schokken, bonken en slippen
  • kick-back weigert
  • schommelend toerental
  • verhoogd brandstofgebruik

Automatische versnellingsbak spoelen

Klachten aan de automatische transmissie ontstaan doordat de olie in de versnellingsbak vervuild is. Door de wrijving van de mechanische onderdelen tijdens het rijden, worden er elke keer minuscule deeltjes afgegeven aan de olie. Op den duur wordt de olie helemaal zwart. De slijtstof zal zich bovendien gaan afzetten op de sensoren die in de nieuwste transmissiesystemen worden gebruikt. De versnellingsbak spoelen is daarom een servicehandeling die steeds meer standaard bij het onderhoud van uw automaat hoort.

Versnellingsbak spoelen met de Powerflush methode

Het spoelen van de versnellingsbak is niet zo simpel als het bijvullen van olie. Onder aan de versnellingsbak zit een afvoer voor de olie in de bak. Helaas kan hierdoor maar ongeveer de helft van de olie afgetapt worden. De rest van de olie moet daarom dynamisch doorgespoeld worden. Bovendien moeten ook nog de leidingen en sensoren van de oude slijtstof gereinigd worden. Autobedrijf Jos Bouw heeft hiervoor de PowerFlush installatie, die snel en doeltreffend werkt:

  • vervangen van alle oude olie
  • doorspoelen en reinigen van bak, leidingen en sensoren
  • milieuvriendelijke verwerking van afvalolie
  • controle op lekkage
  • reiniging stuurbekrachtigings systeem

Versnellingsbak spoelen voorkomt problemen

U heeft voor een automaat gekozen om makkelijk en probleemloos te rijden. Kies ervoor om dat ook in de toekomst te blijven doen. Maak een afspraak met Jos Bouw door 033 246 10 35 te bellen of door even langs te rijden bij onze garage. U kunt ook een offerte aanvragen via de website. We hopen u spoedig te mogen verwelkomen!

Nu een offerte aanvragen